image

Fulltext

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Dříve vybudované části kanalizace - aktualizace 26.4.2023

Dříve vybudované části kanalizace - aktualizace 26.4.2023



Obec nepolevuje ve snaze zkolaudovat již dříve vybudované části kanalizace (části jih, naproti veterině, starák, podél veteriny k hotelu dvůr). V těchto dnech probíhají kamerové zkoušky a tam kde je znečištěno tak i tlakové čistění. Upozorňujeme, že připojení k těmto nezkolaudovaným částem je zakázano.Takto nelegálně připojený majitel či pronajímatel navíc riskuje i znečištění svého objektu, protože při tlakovém čistění může dojít k průniku odpadních vod nazpět do wc, umyvadel atd.

Po kompletním provedení těchto kontrol a zjištění závad budeme dále jednat s VaK MB na provedení případných oprav ať už s výkopy nebo bezvýkopovou technologií.

V části jih u vodojemu máme i pozemkové problémy. Řešíme tady oddělení pozemků soukromých vlastníků do majetku obce, abychom mohli o kolaudaci požádat. Navíc na některých pozemcích je vybudována komunikace sice fyzicky, ale bohužel již není zapsána na příslušných úřadech magistrátu MB, což situaci také komplikuje.

Část kanalizace u veteriny byla budována v roce 1999 a na jihu v roce 2012. Nejedná se tedy o jednoduché záležitosti, mnohdy nám chybí potřebné dokumentace a prosíme dotčené majitele objektů o trpělivost. Veškeré informace podáme na OÚ nebo telefonicky.

 

 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů