image

Fulltext

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Kanalizace v obci - aktualizace 3.11.2023

Kanalizace v obci - aktualizace 3.11.2023



Obecně lze rozdělit kanalizaci na Pískové Lhotě a v Zámostí na tři části. Dvě jsou již vybudované.

 

 1. Odkanalizování v rámci velkého projektu VaK MB s.r.o.

 

Tento projekt byl dokončen na jaře 2023 a občané měli 6 měsíců na připojení svých objektů, tak aby byly splněny podmínky dotačního titulu. Tento časový úsek je již vyčerpán a nepřipojeným objektům se v dohledné budoucnosti nejspíše začne věnovat vodoprávní úřad. Jaké jsou jeho práva?

  • Vyžádat si doklady o likvidaci odpadních vod a to až 2 roky zpětně.
  • Po nepředložení těchto dokladů uložit pokuty dle zákona a to opakovaně do nápravy stavu.

 

Tento projekt se týkal lokality Sever, Zámostí, a zvětší části i staré zástavby.

Osobou pověřenou za kontrolu a schvalování domovních přípojek je Ing. Jiří Lechner na telefoním čísle 777338953. Potřeba je mít připraven dodatek smlouvy s VaK MB s.r.o a domovní přípojku vybudovanou dle projektu.

 

   2. Připojení k dříve vybudovaným částem kanalizace ve staré zástavbě

Tato část byla z pohledu obce složitější a kolaudovali jsme v ní  letos na podzim části vybudované před 20 resp. 11 lety. To se  podařilo a i v těchto částech obce se mohou lidé připojovat. Jedná se o úseky Jih od vysílače k vodojemu, Starák, ulice podél veteriny a od hotelu Dvůr k veterině. Tady není žádný časový úsek k připojení stanoven, ale samozřejmě taky jako všude i zde si může vodoprávní úřad vyžádat zákonné náležitosti tj. doklady o likvidaci odpadních vod.

Co je potřeba k připojení k těmto dříve vybudovaným částem kanalizace?

  • Vybudovanou domovní přípojku dle projektové dokumentace.
  • Kamerovou zkoušku této domovní přípojky, která je majetkem vlastníka nemovitosti.

Osobou pověřenou za kontrolu a schvalování domovních přípojek je Ing. Jan Eckert na telefonním čísle 724914984.

Kamerové zkoušky jsou nutné k tomu, aby firma VaK MB s.r.o. znala stav dříve budovaných přípojek, které mnohdy nejsou ani gemoetricky zaměřeny a jsou v některých případech budovány před mnoha lety. Lze dohodnout i hromadné kamerové prohlídky, které pak majitelům ušetří finance. Tak by neměla cena přesáhnout 500Kč za prohlídku.

 

3. Kanalizace II.Etapa

Tato část bude řešit odkanalizování části lokality Sever blíže k dálnici a část objektů podél komunikace na Mělník dolů. Na tuto stavbu máme stavební povolení. Bohužel nedokážeme stanovit datum zahájení, protože rozpočet celé akce se nyní pohybuje kolem 60 mil Kč a nejsou vypsány zatím žádné vhodné dotační tituly. Dále budeme s firmou VAK MB s.r.o. vyjednávat podmínky výstavby celé akce, tak aby došlo k napojení na již zbudované kanalizační stoky.

 

 

Veškeré informace o kanalizaci a připojování Vám sdělíme osobně na OÚ, telefonem, nebo emailem.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů